Toename agressie openbaar vervoer

agressie openbaar vervoerDit weekend heeft er waarschijnlijk weer een een vervelend incident plaatsgevonden. In Tilburg is volgens de politie een Tilburgse stadsbus mogelijk beschoten met een buks. De buschauffeur zette het voertuig rond 17:45 uur langs de kant, omdat een van de zijramen was gesprongen. Buiten een kwade chauffeur en geschrokken passagiers zijn er gelukkig geen gewonden gevallen.

Strafbare feiten in openbaar vervoer zijn de laatste 3 jaar fors toegenomen. Bedreigingen van personeel, geweld tegen medewerkers, berovingen van chauffeurs en ernstige overlast steeg vorig jaar met 33% ten opzichte van 2007. De betrokken vervoersmaatschappijen voorspellen dat een soortgelijke toename ook dit jaar zal plaatsvinden.

Deze verwachtingen blijken uit analyses van de Taskforce Veiliger Openbaar Vervoer.

Een precieze oorzaak van de hoge stijging van het aantal delicten is niet te geven. Mogelijk is het personeel eerder bereid incidenten te melden door de ”toenemende aandacht voor onveiligheid in het publieke domein”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Een gedachte over “Toename agressie openbaar vervoer

  1. zet eens een paar kamer leden op de bus.laat ze rijden
    in linke wijken..of wachten zij op de eerste doden.
    en dan beweren dat zij van niks wisten

Reacties zijn gesloten.