Nieuwe prijs voor strijd tegen agressie en geweld

Vervoersbedrijf GVB uit Amsterdam is 1 van de 3 organisaties die zijn genomineerd voor hun strijd tegen agressie en geweld. Daarnaast zijn gemeente Spijkenisse en stichting De Hoop voorgedragen voor de Veilige Publieke Taak Award, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Werknemers in onder andere de zorg, verkeersregelaars en ondersteunende diensten hebben regelmatig te maken met agressie tijdens hun werk. Minister ter Horst van Binnenlandse Zaken ziet de noodzaak in van het bestrijden van de toename van deze vorm van agressie en geweld en hoopt met de instelling van deze prijs op meer aandacht voor dit probleem.
De geselecteerde bedrijven hebben door hun maatregelen het aantal voorvallen weten te verminderen en hierdoor het gevoel van veiligheid onder werknemers vergroot. Dit wordt ook bereikt door een goede voorbereiding op incidenten door een gedegen agressietraing met bijvoorbeeld acteurs en rollenspellen. Het is de bedoeling dat andere organisaties deze maatregelen gaan overnemen. In Amersfoort wordt 8 oktober aanstaande de winnaar bekendgemaakt.

Een gedachte over “Nieuwe prijs voor strijd tegen agressie en geweld

Reacties zijn gesloten.