BHV Cursus en agressie

Bij een BHV cursus is het aanleren en verbeteren van de kennis en vaardigheden om goed te kunnen reageren in uitzonderlijke situaties. Tijdens een BHV Cursus wordt je opgeleid om bedrijfshulpverlener te worden. Deze cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. En bestaat uit vier modules: levensreddende handelingen, alarmeren en ontruimen, communicatie en brandbestrijding.

Tijdens deze BHV cursus worden in speciaal ingerichte trainingslocaties levensechte locaties nagebootst. Zo kun je dus de geleerde theorie in de praktijk brengen. Kiezen voor een BHV cursus is kiezen voor de veiligheid ban de medewerkers, bezoekers en klanten en is sinds 1994 verplicht. Erg goed want niet altijd zijn de hulpdiensten meteen ter plaatse mocht er iets gebeuren, dan is er toch iemand aanwezig die weet wat er te doen staat!

Tijdens een BHV cursus krijg je maar beperkte theorie over hoe je om dient te gaan met agressie. Hier zijn dan weer speciale agressietrainingen voor. Tijdens een agressietraining leer je om te gaan met verschillende soorten van agressief gedrag. Vaak wordt dit ook aangepast aan het soort bedrijf of in welke omgeving deze training vooral te gebruiken is. Je leert hoe je agressief gedrag kunt herkennen, hoe je het beste kunt reageren, hoe je grenzen stelt en hoe je emoties hanteert.