Manager worden met autisme?

Wanneer je baas of misschien je collega hartstikke goed is met getallen maar op het sociale vlak behoorlijk zwak is, kan het zo zijn dat deze autisme heeft. Hoe ga je hier mee om en hoe zorg je er voor dat de samenwerking tussen jullie toch goed verloopt? Vaak denk je bij autisme toch dat de persoon in een eigen wereld leeft waarbij deze nauwelijks contact maakt en sterk vasthoudt aan gewoonten en rituelen. Natuurlijk is dit ook een vorm van autisme, maar het gehele autisme-spectrum is erg breed zodat het niet altijd direct op hoeft te vallen wanneer iemand autisme heeft.

Asperger is ook een vorm van autisme, mensen die dit hebben kunnen een sociale beperking hebben maar zijn zeker niet dom. Zij kunnen zelfs een leidinggevende functie bezetten. Natuurlijk is het vooriedere manager belangrijk om een bepaald overwicht te hebben. Met behulp van bijvoorbeeld een cursus van Verheijdenconsult kan men dit bereiken, echter is het natuurlijk voor iedereen anders. Iemand met autisme is bijvoorbeeld sociaal veel minder sterk, dit zal dan ook moeilijker zijn voor henzelf maar daarnaast ka het ook zeker moeilijker zijn voor de omgeving.

Voor de omgeving kan het wel eens frustrerend zijn om een baas te hebben met autistische trekjes. Ze krijgen het gevoel dat deze geen benul heeft van wat er allemaal speelt en vernieuwing blijft vaak wat langer uit. Er kan dan ook de vraag worden gesteld hoe deze bijvoorbeeld die functie heeft gekregen. Wanneer iemand goed is in cijfers kan dit erg goed zijn voor het budget  en daarnaast kun je vaak goed op iemand bouwen, kwaliteiten die zeker voor een leider erg belangrijk zijn.