Burn-out: dit zijn de vijf meest voorkomende klachten!

Je hebt een hele waslijst aan vage klachten? Je voelt je uitgeput en fysiek helemaal op? De mogelijkheid dat je een burn-out te pakken hebt is bestaande. Maar hoe herken je een Burn-out nu precies? Welke klachten kunnen wijzen op deze aandoening? En welke alarmsignalen dien je in de gaten te houden? Wij zetten de vijf belangrijkste klachten en burn out symptomen voor jou op een rij.

Uitputting

Wanneer je afstevent op een burn-out is uitputting één van de eerste alarmsignalen. Je voelt je fysiek en mentaal helemaal leeg. Je slaapt slecht of hebt niet het gevoel dat je slaap een opkikker biedt.

Fysieke klachten

Uitputting gaat gepaard met heel wat fysieke klachten. De lijst is eindeloos en afhankelijk van persoon tot persoon. Toch zijn er een aantal veel voorkomende klachten die op een burn-out kunnen wijzen. Hartkloppingen, verhoogde bloeddruk en spierpijn zijn hierbij vaak voorkomende signalen. Ook een gebrek aan eetlust, buik- en hoofdpijn of vermageren kunnen wijzen op een burn-out. Heb je een burn-out, dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van minstens twee van bovenstaande ongemakken.

Prikkelbaar

Je bent emotioneel helemaal uitgeput. Je bent de controle over je emoties kwijt en hebt voortdurend last van huilbuien en woedeaanvallen. Je bent gefrustreerd en vat iedere goed bedoelde opmerking op als een persoonlijke aanval.

Geheugen

Je geheugen lijkt je in de steek te laten. Je merkt dat je veel vergeetachtiger bent dan voordien. Bovendien heb je moeite met concentratie. Je productiviteit lijdt hier zo erg onder dat je aan je eigen capaciteiten begint te twijfelen.

Afzondering

Ook je sociaal leven lijdt onder een burn-out. Je relaties met vrienden, familie en collega’s plaats je plots op de achtergrond. Je lijkt je gevoel voor empathie verloren en maakt voortdurend cynische opmerkingen. Sociaal isolement ligt op de loer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s